Bezlepkový slaný koláč

Suroviny
  • 250 - 270 múka bezlaktózová
  • 125 ml mlieko bezlaktózové
  • 50 g maslo bezlaktózové
  • 1 ks vajce
  • 1/2 - 1 KL soľ
  • 2 KL, prášok do pečiva
  • Obloženie na 1 ks koláčo-pizze:
  • 2 ks väčšie zemiaky
  • 1 ks, väčšia cibuľa
  • 1 KL olej
  • posekaná bazalka
  • nátierkové maslo bezlaktózové
Postup receptu

Múku som preosiala, zmiešala so soľou a práškom do pečiva. Potom som pridala mlieko, zmäknuté maslo a vajce. Všetko som vymiesila do nelepivej hmoty. Cesto som rozdelila na dva okrúhle plechy.

Deckám som dala na pizzu paradajkový základ, šunku a mozzarellu. Sebe som cesto potrela nátierkovým maslom, na to som naukladala na tenučko nakrájané zemiaky. Zemiaky som zakryla na prúžky nakrájanou cibuľou premiešanou s olejom a posekanou bazalkou.

Piekla som na spodnom ohreve pri teplote 175 stupňov Celzia, kým okraje nezružoveli, asi 15 minút, ale treba si to sledovať.

 

Zdroj: Internet