Zeleninové fašírky

Suroviny

150 g, varená mrkva

150 g, varený petržlen

150 g zeler

50 g, uvarený hrášok

100 g, varený karfiol

1 ks, malá cibuľa

1/2 zväzku petržlenová vňať

p.p zelerový list

2 ks žemľa

2 ks vajce

p.p strúhanka

p.p olej

podľa chuti soľ

1/2 PL vegeta

1/2 čl korenie čierne mleté

Postup receptu

Uvarenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kocky. Petržlenovú a zellerovú vňať posekáme na jemno, žemle namočíme do vody a vytlačímee z nich vodu. Všetko dáme i s vajcami a vytlačenou žemľou do misy. Pridáme karfiol, hrášok , posekané vňate a vajcia.

Na oleji orestujeme cibuľu a vychladnutú primiešame k zeleninovej zmesi v mise. Osolíme, okoreníme vegetou a mletým čiernym korením, zmes poriadne spracujeme, zahustíme strúhankou a vlhkými rukami formujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Hotové fašírky vysmážame v rozohriatom oleji.

   Zeleninové fašírky podávame so zemiakmi, upravenými na rôzny spôsob,  najlepšie so zemiakovou kašou.

 

Zdroj: Internet